2011-07-14

Čokoladna torta na Bečki

Čokoladna torta na bečki način je upravo ona torta koja ne zahtjeva klasičnu izradu biskvita, nego se iz jedne smjese radi apsolutno sve - zvuči čudno? Bacite pogled prvo na sastojke.

čokoladna torta
Čokoladna torta






Čokoladna torta na bečki - sastojci

  • 440 grama otopljene čokolade
  • 440 grama šećera u prahu
  • 440 grama margarina
  • 200 grama krem šlaga
  • 14 jaja

Priprema je lagana, uzmite 440 grama margarina, 14 žumanjaka, 200 grama šečera i 440 grama otopljene čokolade. Pomiješajte sastojke i izmutite čvrstu pjenu koju zatim prepolovite na dva dijela, prvi dio ispecite u limu na masnom papiru (najbolje uzet pola smjese) dok drugi stavite na paru i prokuhajte na pari uz konstantno miješanje. Biskvit pecite na 180 stupnjeva od prilike 20-tak minuta, a od drugog dijela smjese, nakon što dobijete čvrstu kremu, nadodajte još 200 grama krem šlaga i 4 žličice hladnog mlijeka. 

Tortu nakon toga punite s kremom i ukrasite po želji - jednostavna i brza čokoladna torta.


Čokoladna torta na bečki objavljena je na blogu "Čokoladna torta"

No comments:

Post a Comment