2011-07-29

Čokoladna torta s pistacijama

Čokoladna torta s pistacijama još jedna je od onih modernih varijacija na klasičnu čokoladnu tortu, koja donosi jednu sasvim novu vrstu okusa, kao i kombinaciju čokoladnog okusa. Ako se do sada niste susreli sa spomenutom tortom, u nastavku vam donosimo dva recepta za nju.

Čokoladna torta s pistacijama, izvor: coolinarka.hr

ČOKOLADA I PISTACIJE?

Iako će se mnogima ova ideja učiniti čudnom, sjetimo se da u životu uvijek trebate imati prostora za nadopunjavanje vaših recepata, neovisno o tome kombinirate li ih s poznatim ili manje poznatim namirnicama. Pistacije su izvorno slane grickalice, ali se na kraju daju itekako dobro kombinirati s čokoladom, ali i vašom omiljenom čokoladnom tortom.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNU TORTU S PISTACIJAMA

Biskvit:

  • Pet domaćih jaja
  • 200 grama šećera
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 200 grama maslaca
  • Pet žlica brašna
  • 0,5 vrećice praška za pecivo 
Krema:
  •  350 ml mlijeka
  •  1 Krema za torte Dolcela
  •  100 g maslaca
  •  3 žlice nasjeckanih pistacija
  •  100 ml kruškovca ili nekog drugog likera

Za ukrašavanje:

  •   pistacije
  •   Šlag hit Dolcela
  •   marcipan 

NAČIN PRIPREME ZA ČOKOLADNU TORTU

Vjerojatno ste se do sada već susreli više puta s izradom biskvita za čokoladnu tortu, ali svejedno ćemo u kratko pojasniti koncept.  Za početak odvojite žumanjke od bjelanjaka te zasebno izmiksajte žumanjke i šečer. Rastopite vašu čokoladu na prethodno stvorenoj pari i dodajte ju smjesi dok je još od prilike topla. Zatim slijedi maslac, koji direktno, bez prokuhavanja, ubaciti u smjesu i izmiksati sve zajedno. Nakon što ste sve dobro smiksali dodajte brašno i prašak za pecivo, te pored toga napravite snijeg od bjelanjaka bez ikakvih dodataka. Nakon što se bjelanjci stvrdu dodajte ih u prethodnu smjesu i ponovno sve promiješajte. Dobivenu smjesu rasporedite po limu za tortu . Pripremljeni biskvit pecite na 180 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.
Nakon što se biskvit ispeče i ohladi prerežite ga na dva dijela, više vam ne bi trebalo biti potrebno. Donji dio biskvita pokapajte s 50 ml kruškovca, možete pomiješati s mlijekom.

 
Kremu za vašu čokoladnu tortu u visokoj posudi u koju prethodno ulijte prokuhano mlijeko koje ste ohladili. U mlijeko ubacite kremu za torte i promiješajte sve zajedno. Cijeli sastav miješajte kuhinjskim mikserom na najvećoj brzini oko tri minute. Nakon što ste izmiksali sve zajedno nadodajte prethodno izrađeni maslac i miješajte negdje srednjom brzinom još koju minutu. Nakon što završite s tim djelom umiješajte nasjeckane pistacije i ostatak vašeg likera. Donji dio biskvita namažite dijelom kreme, pokrijte ga s drugom korom biskvita i ostatkom kreme popunite cijelu tortu i ukrasite rubove. Rubove možete ukrasiti raznim ukrasima ili s ostacima pistacija, čokoladnim mrvicama, kapljicama likera i drugih načina.. budite inovativni i osmislite nešto novo :) 
To je to, nadamo se da ste uživali u receptu i da ćete napraviti i vašu Čokoladnu tortu s pistacijama.

ČOKOLADNA TORTA S PISTACIJAMA VIDEO

Sličnu stvar smo našli i na popularnom video kanalu YouTube, svakako bacite pogled:


"Čokoladna torta s pistacijama" objavljena je na blogu Čokoladna Torta

No comments:

Post a Comment