2011-07-08

Čokoladna torta od domaćica

Čokoladna torta ne mora biti izrađena na onaj klasičan način, kao što smo to predstavili u prethodnom postu "Čokoladna torta - bakin recept", ona može biti izvedena i na nešto moderniji način, što je korisnica Betinna s portala Coolinarka.hr itekako dokazala. Naime, uspjela je napraviti odličan recept koji prati Kraševu odličnu slasticu "Domaćice", te iste spaja s odličnim konceptom čokoladne torte. Više o receptu u nastavku.
Čokoladna torta (izvor: Coolinarka.hr)



ČOKOLADNA TORTA OD DOMAĆICA - SASTOJCI

  • Biskvit

    •  300 grama Domaćica (možete i malo više, neće škodit :) 
    • 100g kvalitetnog maslaca
     
  • Krema
    • 500 grama mascapone sira
    •  500ml slatkog vrhnja
    •  200ml kiselog vrhnja
    •  250 grama čokolade za kunanje
    •   Dvije žlice kakaa
    •  100 grama šećera u prahu
    •  jedna žličica instant kave
    •  jedna vrečica želatine
  • Glazura

    •  100 grama čokolade
    •  100 grama kreme za kuhanje 
    •   Nekoliko keksića za ukrašavanje 

ČOKOLADNA TORTA OD DOMAĆICA - POSTUPAK


  1. Za početak izmrvite kekse pomoću mašine za mljevenje keksa, ili ih istucite čekićem za meso (preporučujemo da ih prije toga ohladite u zamrzivacu) te nakon što ih usitnite im dodajte prethodno rastopljeni maslac kako bi se smjesa povezala. Zatim u željenu posudu postavite masni papir za pećenje i rukom utisnite biskvit kako bi se ravnomjerno rasporedila smjesa. Nakon toga ostavite sve u zamrzivacu kako bi se smjesa ohladila i stvrdnula. 
  2. Sljedeći korak je miksanje slatkog vrhnja sa šećerom u prahu, gdje pored toga morate napraviti još jednu smjesu u koju ide kiselo vrhnje, kakao, kava i otopljena čokolada. U ovu drugu smjesu treba još dodati želatinu i mascapone sir. 
  3. Nakon što ovu drugu kremu sredite do kraja ubacite tučeno slatko vrhnje i još jednom sve zajedno dobro izmiksajte, gdje od cijele smijese trebate odvojiti cca 100 grama za glazuru. Ostatak kreme izlijte u kalup gdje ste ostavitli biskvit, dobro poravnajte smjesu i vratite nazad na hlađenje. 
  4. Dok se cijela stvar hladi napravite glazuru od one kreme koju ste u prethodnoj stavci odvojili, dodajte joj čokolade i na pari sve zajedno skuhajte. Pustite da se malo prohladi te prelijte preko vaše torte. Preporučamo da obruč ne skidate dok se torta ne ohladi do kraja. 
  5. Za kraj, ukrasite tortu ukrasima, najbolje samim keksima, te uživajte u vašem novom čokoladnom uradku :) 
Čokoladna torta na nešto originalniji način je gotova, ne možete reć da je komplicirana, a zaista fino zvuči i izgleda! Osobno bih u cijelu priču nadodao još malo ruma, no to je sve stvar odabira. Uživajte. 


Čokoladna torta od domaćica objavljena je na blogu www.cokoladnatorta.blogspot.com

No comments:

Post a Comment